Op donderdagmiddag 4 oktober kan je voor de allerlaatste keer de Seveso-sirenes horen. Na meer dan twintig jaar neemt de federale overheid de sirenes uit dienst. In Westerlo staan er sirenes op de school van Tongerlo in de Abdijstraat, bij Praxair in de Nijverheidsstraat en op de school van Oevel in de Gemeentestraat. In heel het land stonden er ongeveer 570.

In plaats daarvan komt BE-Alert. Met BE-Alert kan de overheid in geval van nood sms-berichten, mails en spraakoproepen uitsturen naar een bepaalde buurt of naar iedereen die op het systeem ingeschreven is. Zo kunnen we veel directer en duidelijker informeren over wat er precies aan de hand is en wat men moet doen. Ook Westerlo treedt toe tot BE-Alert. De overeenkomst daarover ligt ter goedkeuring klaar op de gemeenteraad van 22 oktober. Interesse? Je kan jezelf nu al inschrijven op be-alert.be.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierBericht verzenden